Contact rapid Telefon / WhatsApp: 0755.582.582 ; Email: comenzi@giftsboutique.ro
site in constructie - comenzile nu vor fi livrate

20 DE SFATURI PENTRU UN CONCEDIU REUSIT

20 DE SFATURI PENTRU UN CONCEDIU REUSIT

 

Gata! In sfârșit a venit si timpul concediilor si a vacantelor. O perioada pe care am așteptat-o un an întreg.

Deoarece putem fi prea entuziasmați ca plecam in concediu suntem predispuși sa uitam sa facem anumite lucruri importante. De aceea ne-am gândit sa facem o lista cu sfaturi pentru a fi siguri ca nimic nu ne va strica concediul.

 

SFATURI PENTRU PREGĂTIREA CONCEDIULUI

 1. Documentează-te cu cât mai multe informații despre destinația ta. Caută hărți și notează-ți rutele, principalele atracții turistice, locația hotelului. Internetul este o sursa buna de a găsi aceste informații.
 2. Discuta cu alte persoane care au mai fost în respectiva destinație și afla ce le-a plăcut cel mai mult și ce ar fi dorit sa facă diferit în concediul lor.
 3. Fa-ți liste. Verifică-le apoi de doua ori. Ai grija sa iți notezi toate lucrurile pe care trebuie sa le iei la tine: medicamente, haine, camera foto/video, carduri de memorie, acumulatori, încărcătoare, GPS, cosmetice, acte, etc
 4. Călătorești în afara tarii? Ai grija sa iți faci asigurarea medicala.
 5. Vei merge cu mașina în concediu? Daca da, ai grija sa ii faci o verificare tehnica înainte și dacă este cazul și revizia periodica dacă vei călători mulți kilometrii. De asemenea este recomandat sa faceți si o extindere de asigurare CASCO pentru perioada vacantei. Daca mașina nu este a voastră sa aveți grija sa obțineți si o împuternicire de la proprietarul mașinii (angajator, prieten, societate de leasing, etc).
 6. Ar fi o idee buna sa verifici dacă tarile tranzitate au anumite cerințe speciale referitoare la condus pentru a fi sigur ca te conformezi.

SFATURI PENTRU BAGAJE

  1. Caută și profita de toate locurile ascunse în care poți sa depozitezi mici lucruri, ca de exemplu interiorul pantofilor sau în buzunarul hainelor. Acum ceva timp am văzut niște clipuri interesante pe Youtube despre cum sa împachetezi cât mai multe lucruri în bagaje.

 1. Sa luați la voi și câteva pungi în plus pentru a pune hainele murdare. Spațiul ocupat de acestea va fi foarte bun sa îl umpleți cu lucrurile cumpărate din concediu: haine, cadouri, etc
 2. Daca călătorești cu avionul ar fi recomandat sa îți evidențiezi bagajul cu o eticheta sau ceva ce te poate ajuta sa observi ușor bagajul atunci când îl vei recupera pe aeroport. Eventual poți sa îți treci și datele de contact pe el în caz ca va fi rătăcit…
 3. Nu lua cu tine ce poți găsi si la destinație. De exemplu uscătorul de par.
 4. Daca este posibil evita lăsarea bagajului la check-in. In felul asta poți scuti timp și limitezi riscul de a ți se pierde bagajul.
 5. Protejează-ti spatele. Daca vei avea și un rucsac, cel mai bine e sa pui obiectele grele în partea de jos și ai grija sa le distribui uniform stânga dreapta. Folosește ambele bretele ale acestuia.

 

SFATURI PENTRU CĂLĂTORII INTERNATIONALE

 

 1. Verifica dacă pentru țara în care mergi ai nevoie de pașaport. In UE cetățenii romani pot călătorii doar cu cartea de identitate dar pentru celelalte tari este nevoie de pașaport valabil.
 2. Verifica dacă ai nevoie de viza și cum se poate obține acesta. Mai multe informații pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe:
 3. Tot aici poți verifica dacă exista sfaturi/atenționări speciale despre anumite tari.
 4. Notează-ți datele de contact ale ambasadei/consulatului României din tarile vizitate.
 5. Învață câteva fraze de baza în limba tarii pe care o vei vizita, îți va face viața mai ușoară.
 6. Schimba bani in moneda tarii de destinație. Cel mai probabil acasă vei găsi un curs de schimb mai bun. Daca vei fi nevoit sa mai schimbi bani și în concediu aveți grija sa o faceți doar in locații sigure.
 7. Asigurați-va ca aveți roaming-ul activat si aruncați o privire la tarifele de roaming, mai ales cele pentru traficul de date. Verificați si daca exista anumite extra opțiuni de travel, s-ar putea sa fie mai avantajoase pentru voi.
 8. Însărcinează pe cineva sa va verifice casa cât timp sunteți plecați în caz ca intervin anumite probleme.

 

Daca aveți și voi sfaturi utile va rugam sa le împărtășiți cu noi 🙂

 

Va dorim un concediu plăcut!

Echipa GiftsBoutique.ro

portokali

 

0 Comments

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*